BUGATTI TEST DE BOLIDE SUPERAUTO EN BELOOFT FORMULE 1-KRACHT

Bugatti heeft de productietesten van de Bolide voltooid, hun hypercar exclusief voor het circuit, die indrukwekkende prestaties belooft dankzij de meer dan 1.500 paardenkrachten van een W-16 motor en een aanzienlijke gewichtsreductie.

Hoewel Formule 1-auto’s een aanzienlijk gewichtsvoordeel hebben, suggereert Bugatti dat de Bolide hen zou kunnen overtreffen bij het uitkomen van bochten, en biedt een ongeëvenaarde rijervaring.

De coureur van Bugatti, Andy Wallace, beschrijft de prestaties van de Bolide als uitzonderlijk, en biedt een gevoel van onstuitbare kracht bij het uitkomen van de bochten. Met een vermogen van 1.578 paardenkrachten is de Bolide in staat om indrukwekkende snelheden te bereiken, die concurreren met Formule 1-auto’s in bepaalde race-scenario’s.

Echter, de productieversie is gematigder dan het oorspronkelijke concept, met een topsnelheid beperkt tot net onder 380 km/u en een grotere focus op wendbaarheid in bochten.

Ondanks dat het een elite circuit superauto is, heeft de Bolide een prijskaartje van 4 miljoen dollar en is gelimiteerd tot slechts 40 eenheden, dus het is waarschijnlijk dat velen in luxe autoverzamelingen terechtkomen, in plaats van de bochten op een circuit aan te gaan.

Bron: Motor1.com

Deze inhoud is gecreëerd met behulp van AI

2024-04-22T20:16:56Z dg43tfdfdgfd