DUITSE PROFESSOR: ‘DE VERBRANDINGSMOTOR IS DE KOMENDE 100 JAAR VEILIG’

De kans is groot dat je in jouw straat steeds meer elektrische auto’s begint te zien. Zou er een moment komen dat al je buren een eigen laadpaal hebben? Volgens Ferdinand Dudenhöffer is die kans klein. Dudenhöffer is een Duitse professor en medeoprichter van het auto-onderzoekbureau CAR (Center for Automotive Research). ‘De verbrandingsmotor is voor de komende 100 jaar veilig’, zegt de professor.

Dudenhöffer deed onderzoek naar de kortingen die op nieuwe auto’s worden gegeven in Duitsland en vergeleek hierbij elektrische modellen met auto’s met een verbrandingsmotor. Hieruit kwam naar voren dat automerken in verhouding meer korting geven op auto’s met verbrandingsmotoren dan op EV’s. En dat terwijl er extra korting kwam op elektrische auto’s in Duitsland.

Waarom er ineens veel korting kwam op EV’s in Duitsland

Eind vorig jaar werd bekend dat de Duitse regering de subsidie op EV’s abrupt stopzette. Dit gebeurde omdat er voor het einde van jaar een groot gat in de begroting zat. Autokopers betaalden echter nog steeds evenveel. Dit kwam niet door de overheid, maar door de automerken die zelf de subsidie opvingen door middel van kortingen.

Dudenhöffer geeft aan dat niet de automerken zelf de interesse in elektrische auto’s hebben verzwakt, maar de politiek. Hij legt ook uit waarom automerken nu juist benzineauto’s willen verkopen: ‘Op basis van de hogere winstmarges bij auto’s met verbrandingsmotoren is het makkelijker om hier korting op te geven. Bij het wegvallen van de premie voor elektrische auto’s leiden de automerken zelfs soms verlies op de modellen. Daarom zetten automerken voor nu meer in op de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren.’

Waarom de verbrandingsmotor niet per se veilig is

Op basis van het wegvallen van de EV-subsidie en het behalen van hogere winst op brandstofauto’s beargumenteert Dudenhöffer dus dat de verbrandingsmotor nog een eeuw mag blijven leven. Waar de professor de kennis vandaan haalt dat er de komende 100 jaar geen nieuwe subsidies of andere EV-stimulansen in het leven worden geroepen, is niet bekend. Daarnaast gaat het hier specifiek over Duitsland, maar er zijn ook nog een paar andere landen in de wereld waar auto’s worden gebouwd en verkocht. Zijn conclusie lijkt ons dan ook wat voorbarig, maar wie zijn wij…

2024-03-26T18:41:52Z dg43tfdfdgfd