IS HET EEN PICK-UP? IS HET EEN COUPé? HET IS DE ITALDESIGN QUINTESSENZA

Als je het bos moet beheren tot 17:00 uur maar om 17:30 uur wilt flaneren in de stad? Vpor de boswachter die het allebei wil, is hier de Italdesign Quintessenza. Het Italiaanse designhuis heeft zijn best gedaan om de lange uitgestrekte lijnen van een coupé te combineren met de functionaliteit van een grote pick-up. Al is het interieur misschien niet de plek waar je modderige laarzen in wilt hebben.

De strakke lijnen van een coupé verdwijnen wanneer je de hardtop eraf haalt. Hieronder verschuilt geen laadvloer zoals bij een Ford F-150, maar twee stoelen en een koelkast. De achterste zitrij kan je omdraaien, net zoals voorstoelen van een camper. Zo kun je onder het genot van een drankje uit de minibar naar de sterren kijken, hoe romantisch. Of een hengel uitwerpen.

De Italdesign Quintessenza kan hoog

Wanneer je wil offroaden met de Italdesign Quintessenza, kun je het onderstel verhogen. Op de hoogste stand heeft de auto mede dankzij 24-inch offroad-wielen een bodemvrijheid van bijna 30 centimeter. De Italdesign Quintessenza wordt aangedreven door drie elektromotoren die stroom krijgen van een 150-kWh accu. Met 787 pk moet de coupé of pick-up (we weten nog steeds niet hoe we hem moeten noemen) naar 100 km/u accelereren binnen 3 seconden.

Het interieur van de Italdesign Quintessenza is erg minimalistisch. Er zit een kleine houder achter het stuur waar je een smartphone in moet stoppen. Via je telefoon kunnen verschillende functies van de auto aangestuurd worden. Of het nou zo handig is dat je van je mobieltje afhankelijk bent, laten we maar in het midden. Dit is iets waar we ons geen zorgen over hoeven te maken, want de Italdesign Quintessenza wordt waarschijnlijk nooit geproduceerd.

2024-04-30T23:49:46Z dg43tfdfdgfd