LAMBORGHINI WERKT VOOR HET EERST SINDS JAREN HET LOGO BIJ

Wat deed jij in 1998? Luisteren naar My Heart Will Go On? Kijken naar Saving Private Ryan? In ieder geval zal je wereld er anders uit hebben gezien dan nu. Wat er in die 26 jaar niet is veranderd, is het logo van Lamborghini. Ook het merk zelf vond het wel weer tijd voor een opfrisser en dus wordt de gouden stier nu wat bijgepunt.

Lambo begon in 1953 met een piramidevormig embleem met daarin de letters F, L en C. Die letters staan voor ‘Ferruccio Lamborghini Cento’. Tien jaar erna, op de eerste personenauto’s, verscheen het logo met een stier erop. Anders dan het moderne Lambo-logo werd hierbij de gouden mannetjeskoe op een donkerrode achtergrond geplaatst. In 1974 werd de achtergrond zwart. Pas in 1998 kwam de volgende update: er werd wat meer schaduw toegevoegd aan de stier en het lettertype veranderde.

Dit is het nieuwe logo van Lamborghini

In de galerij hierboven vind je aan het eind een overzicht van het nieuwe logo zoals ie op de auto’s komt, in zwart-wit en in wit-zwart. De stier is donkerder geworden; de gouden gloed met verschillende tinten is weg. Wat overblijft, is een doffe gouden kleur met zwarte tekeningen. Hetzelfde geldt voor de letters boven de stier. Lamborghini noemt de kleuren ‘minimalistisch, maar toch gedurfd’.

Volgens Lamborghini is het nieuwe logo vormgegeven met de pijlers van het bedrijf in het achterhoofd. Die pijlers zijn ‘gedurfd, onverwacht en authentiek’. Het merk weet ook trots te vertellen dat de stier voor het eerst in de geschiedenis ook los van het embleem te zien zal zijn, zodat het beest bij bijvoorbeeld online uitingen nog prominenter naar voren komt. Of elektrische Lambo’s in de toekomst een speciaal logo zullen krijgen, is nog niet duidelijk.

2024-03-28T15:31:08Z dg43tfdfdgfd