MAN PARKEERT ERGENS IN UTRECHT, VERGEET WAAR PRECIES EN IS AUTO ELF DAGEN KWIJT

Zo’n AirTag is niet alleen handig om te zien waar boefjes heengaan met jouw auto, het kan ook verrekte handig zijn als kruimelspoor om zelf de weg terug te vinden naar de auto. Een man uit Rosmalen had geen tracker in zijn Nissan Evalia geplaatst, wat leidde tot een zoektocht van meer dan tien dagen. Gisteren werd het busje teruggevonden door een verslaggever van RTV Utrecht.

De eigenaar had een afspraak in het centrum van Utrecht, maar parkeerde wat verder weg om zo parkeerkosten te besparen. Het laatste stuk deed hij op de fiets. Het kortetermijngeheugen van de man liet hem in de steek, en na de afspraak kon hij zich niet meer herinneren waar hij de bus had geparkeerd. De zoon van de eigenaar plaatste een oproep van de vermissing op Facebook.

Gevonden tijdens een rapportage

Het regent reacties en goede tips, en een hoop mensen hielp zelfs zoeken, maar zelfs na tien dagen was de bus nog niet terecht. Op dag elf is een verslaggever van RTV Utrecht onderweg voor een rapportage en ziet toevallig een bus die verdacht veel lijkt op die van de oproep. En inderdaad: het blijkt de vermiste bus te zijn, die nog altijd netjes op zijn baasje staat te wachten bij universiteitsgebied De Uithof.

Het busje is inmiddels opgehaald door de familie. Aan de verslaggever vertellen ze dat ze ‘iets in de bus’ gaan leggen om de locatie te tracken. Overigens kun je bij zowel iPhones als Android-toestellen ook je locatiegeschiedenis aanzetten, waardoor je kunt terugkijken waar je bent geweest. Ook handig als jij een keer in het buitenland ergens parkeert in een grote vreemde stad.

2024-04-30T07:01:59Z dg43tfdfdgfd