MASERATI MCXTREMA BEGINT MET BAANTESTS VOOR LEVERING AAN KLANTEN

Maserati MCXtrema begint met baantests voor levering aan klanten (Instagram @maserati)

De MCXtrema van Maserati, na een uitgebreide ontwikkelingsfase, is eindelijk begonnen met testen op de racebaan. Deze tests vertegenwoordigen de laatste stap voor de levering van 62 eenheden aan klanten aan het einde van de zomer van 2024.

+ Klik hier om de video te bekijken

Voordat de auto op de baan kwam, onderging het rigoureuze virtuele en simulatietests, wat resulteerde in meer dan duizend uur analyse. Het belangrijkste doel van deze tests is om ervoor te zorgen dat de prestaties van de MCXtrema voldoen aan de verwachtingen van Maserati-klanten, door behendigheid en hoge prestaties te combineren.

Maserati MCXtrema. Instagram @maseratiFoto’s en video: Instagram @maserati

Visueel beschikt de MCXtrema over een herzien koolstofvezelcarrosserie, ontworpen om aerodynamica te maximaliseren. Het ontwerp herinnert aan klassieke supercars, zoals de Ferrari 365/512 BB en De Tomaso Panteras.

Het interieur, geïnspireerd door eenzitter raceauto’s, kenmerkt zich door een minimalistische cockpit met een F1-stijl stuur en een groot geïntegreerd scherm voor instrumentatie. Hoewel het ontworpen is als een eenzitter raceauto, is er een optie voor een passagiersstoel beschikbaar voor geïnteresseerden.

Uitgerust met een 724pk Nettune V6-motor, een zesversnellingen sequentiële transmissie en raceklasse koolstofvezel remmen, belooft de MCXtrema een opwindende en exclusieve rijervaring. Echter, met slechts 62 eenheden geproduceerd en allemaal al verkocht, is de kans om een MCXtrema te bemachtigen beperkt tot enkele gelukkigen.

Maserati MCXtrema. Instagram @maseratiFoto’s en video: Instagram @maserati

Bron: Car Magazine

2024-03-28T22:53:07Z dg43tfdfdgfd