MERCEDES-BENZ LANCEERT DE G-CLASS EV 2025 MET ROBUUST ONTWERP EN INNOVATIEVE ELEKTRISCHE TECHNOLOGIE

G-Class EV 2025. Foto: Twitter @MercedesBenz

Mercedes-Benz brengt een nieuwkomer op de markt voor elektrische voertuigen in 2025 met de G-Class EV, officieel de G580 met EQ Technologie genoemd.

Hoewel het uiterlijk van het model lijkt op de klassieke G-wagen, heeft Mercedes enkele belangrijke wijzigingen aangebracht om het aan te passen aan de wereld van elektrische voertuigen, zonder de kenmerkende stijl en robuustheid van het merk te verliezen.

Het exterieurontwerp van de G580 met EQ Technologie behoudt de vierkante en robuuste vorm die de G-wagen iconisch heeft gemaakt. Met een iets verhoogde motorkap en groeven in de wielkasten achter om de luchtstroom te bevorderen, heeft de G580 een moderne maar vertrouwde uitstraling.

De 116,0 kWh lithium-ion batterij, beschermd door een torsiebestendige constructie, biedt een geschat bereik van iets meer dan 380 kilometer. Het chassis, hoewel bijgewerkt om het nieuwe elektrische systeem te ondersteunen, behoudt nog steeds de traditionele ladderstructuur en onafhankelijke voorophanging, met een vaste achteras.

Qua prestaties is de G580 met EQ Technologie uitgerust met vier motoren, die vierwielaandrijving bieden en in totaal 579 pk en 859 pond-voet koppel leveren. Mercedes heeft de G580 ook voorzien van een tweesnelheidstransmissie, waardoor een versnellingsverhouding van 2:1 mogelijk is om de off-road capaciteit te verbeteren. Deze functie, samen met het vermogen van het voertuig om op zijn eigen as te draaien en de kruipfunctie, maakt de G580 geschikt voor terreinomstandigheden, waarbij de traditie van de G-klasse behouden blijft.

Bovendien biedt de G580 met EQ Technologie verschillende technologische functionaliteiten om de ervaring van de bestuurder te verbeteren. De G-Roar-functie maakt het mogelijk om het geluid van het voertuig aan te passen om het lawaai van een verbrandingsmotor na te bootsen, aangepast aan de geselecteerde rijmodus.

Het intelligente navigatiesysteem houdt rekening met verschillende factoren, zoals topografie en omgevingstemperaturen, om routes te plannen en bereikangst te minimaliseren. Andere kenmerken, zoals de “transparante motorkap” en de simulatie van differentieelblokkeringen, verbeteren het zicht en de off-road capaciteit van het voertuig.

Binnenin biedt de Mercedes G-Class EV luxe en comfort. De afwerking omvat open-porig walnoothout, een met nappaleer bekleed stuurwiel, sfeerverlichting en lederen bekleding, allemaal standaard.

Het Mercedes MBUX-infotainmentsysteem heeft een 12,3-inch touchscreen, spraakherkenning en ondersteunt Android Auto en Apple CarPlay. Augmented reality-navigatie legt richtingen over op real-time camerabeelden, waardoor de ervaring van de bestuurder wordt verbeterd.

Samengevat combineert de Mercedes-Benz G580 met EQ Technologie de klassieke robuustheid van de G-wagen met de innovatie van elektrische voertuigen. Met een onderscheidend ontwerp, geavanceerde

technologische functies en verbeterde off-road capaciteiten, is de G580 een spannende toevoeging aan de lijn van elektrische voertuigen van Mercedes, met een startprijs van ongeveer $180.000 voor het speciale model “Edition One”.

Bron: Car and Driver Deze inhoud is gecreëerd met de hulp van AI en gereviseerd door het redactieteam.

2024-04-27T04:03:35Z dg43tfdfdgfd