MG ONTHULT HET CONCEPT VAN DE ONGELOOFLIJK SNELLE ELEKTRISCHE SUPERCAR EXE181

MG heeft zijn nieuwe elektrische hypercarconcept, de EXE181, onthuld op de China Auto Show van dit jaar.

+ Klik hier om de video van de nieuwe MG te bekijken

Met een monocoque ontwerp met één zitplaats is het voertuig extreem laag bij de grond, wat bijdraagt aan een ongelooflijk lage luchtweerstandscoëfficiënt. Deze aerodynamische vorm maakt het ook mogelijk dat de auto 100 km/u bereikt in slechts 1,9 seconden, waardoor het een van de snelste elektrische voertuigen ter wereld is.

Het interieur van de EXE181, met een gecentraliseerde stoel en een “yoke”-vormig stuurwiel, suggereert een focus op prestaties en aerodynamica. Het voertuig beschikt ook over een groot scherm ingebouwd in het stuurwiel, wat duidt op de aanwezigheid van vier elektrische motoren, wat wijst op vierwielaandrijving en een gecombineerd vermogen van meer dan duizend paardenkrachten.

Ondanks al zijn potentieel is het onwaarschijnlijk dat de EXE181 in grootschalige productie zal gaan, het is meer een ontwerpoefening om aandacht te trekken tijdens het evenement. Desondanks toont het concept MG’s vermogen om innovatieve en hoogwaardige voertuigen te creëren, in staat om te concurreren met andere elektrische hypercars.

Deze inhoud is gemaakt met behulp van AI en beoordeeld door het redactieteam.

Fonte: Motor1.com

2024-04-23T17:49:51Z dg43tfdfdgfd