NTSB ONDERZOEKT DODELIJK ONGEVAL MET FORD MUSTANG MACH-E UITGERUST MET BLUECRUISE

Het National Transportation Safety Board (NTSB) van de Verenigde Staten onderzoekt een dodelijk ongeval met een Ford Mustang Mach-E uitgerust met het BlueCruise-systeem.

Het incident vond plaats in San Antonio, Texas, toen de Mach-E achterop een stilstaande Honda CR-V botste. De bestuurder van de CR-V overleed, wat zorgen oproept over de veiligheid en effectiviteit van bestuurdersassistentiesystemen zoals BlueCruise.

Het NTSB is met het onderzoek gestart vanwege de voortdurende interesse in geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen en de interactie van voertuigbestuurders met deze technologieën.

Het voorlopige rapport van de raad over het ongeval wordt binnen 30 dagen verwacht. Ondertussen werkt Ford samen met de autoriteiten en onderzoekt het incident, waarbij veiligheid als een prioriteit in hun operaties wordt benadrukt.

BlueCruise wordt geclassificeerd als een autonoom systeem van niveau 2, wat vereist dat bestuurders verantwoordelijk blijven voor de acties van het voertuig. Dit incident komt te midden van groeiende zorgen over de veiligheid van gedeeltelijk geautomatiseerde rijsystemen, waarbij overheidsinstanties en voertuigveiligheidsinstituten hun onderzoek naar deze opkomende technologie intensiveren.

Bron: Car and Driver

2024-03-26T04:31:42Z dg43tfdfdgfd