TESLA GOOIT ZIJN FULL SELF-DRIVING-ABONNEMENT IN DE UITVERKOOP

Tesla heeft besloten om een diepe korting te geven op het Full Self-Driving-abonnement. Het halveert de prijs maar liefst. Het abonnement kost in de Verenigde Staten 99 dollar in plaats van 199 dollar. 

Het is een abonnement dat Level 2-rijdersassistentie biedt, wat betekent dat je dus niet ondertussen de krant kan gaan lezen. Je moet je ogen op de weg houden en kunnen ingrijpen wanneer dat nodig is. Dat is een belangrijk gegeven, dat eerst niet zo duidelijk werd aangegeven door Tesla, waardoor het nu wat meer aandacht krijgt. Die oplettende automobilist schijnt essentieel te zijn, want het systeem komt niet zonder zijn zwaktes. Er zijn al diverse updates geweest om het te verbeteren, maar het komt op sommige Tesla-eigenaren nog wat onbetrouwbaar over.

Full Self Driving

Full Self Driving laat de auto automatisch remmen, gas geven en bochten maken. Het herkent stoplichten en verkeersborden. Full Self Driving van Tesla is wat uitgebreider dan hetzelfde soort mogelijkheden bij andere merken. Dat werkt vaak goed op de snelweg, maar op binnenwegen niet. Tesla’s systeem werkt wel op binnenwegen, althans: Tesla raadt je aan om het ook op dat soort lokale wegen te gebruiken.

Tesla heeft wat financiële uitdagingen, waardoor het waarschijnlijk met deze prijsverlaging hoopt meer abonnementen te verkopen. Het betekent immers dat het maandelijks terugkerende inkomsten heeft. Tesla heeft ook een aantal bolides goedkoper gemaakt in de laatste periode. Tegelijkertijd zou het echter ook de ontwikkeling van zijn 25.000 euro kostende goedkopere Tesla hebben stilgelegd, omdat het zich concentreert op zijn vloot robotaxi’s die het binnenkort onthult.

Lees meer over Tesla en abonneer je op onze app.

2024-04-13T08:05:30Z dg43tfdfdgfd