TWR ONTHULT DE SUPERCAT, DIE DE KLASSIEKE JAGUAR XJS OPNIEUW CREëERT MET 600 PK

TWR onthult Supercat, waarbij de klassieke Jaguar XJS opnieuw wordt gecreëerd met 600 pk vermogen (Instagram / @the_kyza – @magnuswalker – @twrperformance)

TWR Supercat is een moderne herinterpretatie van de klassieke Jaguar XJS, met een koolstofvezelontwerp en een V12-motor met supercharger die meer dan 600 pk belooft.

+ Video: Kamikazedrone vernietigt lanceerinrichting van het Buk-M1-luchtafweersysteem

Dit is het eerste project van het nieuwe TWR, nu onder leiding van Fergus Walkinshaw, zoon van Tom Walkinshaw, medeoprichter van het oorspronkelijke TWR.

De Supercat is een geüpdatete benadering van de grand tourer Jaguar XJS, die in 2025 zijn 50e verjaardag viert, en markeert de terugkeer van TWR als een op maat gemaakt autofabrikant.

Met 88 geplande eenheden eert de Supercat het succes van TWR in de jaren 80 en 90, vooral met auto’s als de XJR-9 en XJR-15 in races zoals de ’24 uur van Le Mans’, een van ‘s werelds meest prestigieuze autoraces.

Het nieuwe TWR brengt een ervaren team met professionals van bedrijven zoals McLaren, Ferrari, Porsche, en Formule 1-teams zoals Mercedes en Renault. Het ontwerp van de Supercat, naast zijn vermogen, maakt de auto lichter en sterker dankzij koolstofvezelpanelen.

De prijs van de TWR Supercat kan oplopen tot meer dan $ 337.000 in het Verenigd Koninkrijk, en de lancering is gepland voor de zomer van 2024, waarschijnlijk op het Goodwood Festival of Speed.

Bron: Car Magazine

Deze inhoud is gemaakt met behulp van AI en is beoordeeld door het redactieteam.

2024-05-02T17:40:34Z dg43tfdfdgfd