VIDEO: FERRARI KONDIGT DE 12CILINDRI AAN: NIEUW HOOGWAARDIG V-12 MODEL

Ferrari heeft een nieuw model met een V-12 motor onthuld genaamd 12Cilindri, dat later dit jaar op de markt zal komen met een verwachte prijs van rond de 400.000 dollar.

+ Klik hier om de video van de Ferrari 12Cilindri te bekijken

Dit nieuwe vlaggenschipmodel met motor aan de voorkant onderscheidt zich door zijn moderne en onderscheidende ontwerp, als eerbetoon aan de iconische Ferrari 365GTB/4.

Met een vermogen van 819 pk, een achttraps dubbele koppelingsversnellingsbak, en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden, is deze tweezitter ontworpen om een zeer krachtige machine te zijn, terwijl het de Italiaanse merktraditie in ere houdt en een sportieve en luxueuze esthetiek uitstraalt.

Om de rijvaardigheid te verbeteren, heeft Ferrari het voertuig ook uitgerust met magnetorheologische vering, stuurinrichting op de achterwielen en een stijver chassis.

Binnenin beschikt de auto over een high-tech cockpit met meerdere schermen en een stuurwiel uitgerust met de klassieke manettino voor het regelen van de rijmodi. Bovendien bevat het nieuwe Ferrari-model moderne designelementen zoals een “delta screen” achterruit en koplampen verbonden door een zwart paneel.

De cabrioletversie, genaamd 12Cilindri Spider, zal eind 2024 worden gelanceerd. De coupé zal in Europa worden verkocht voor ongeveer 417.000 dollar, terwijl de Spider naar verwachting rond de 465.000 dollar zal kosten, wat de toevoeging van een intrekbaar stoffen dak weerspiegelt.

Afbeeldingen: Reproductie Instagram @ferrari. Bron: Car and Driver

Deze inhoud is gemaakt met behulp van AI en nagekeken door het redactieteam.

2024-05-04T19:03:25Z dg43tfdfdgfd