VIDEO: LEWIS HAMILTON RIJDT IN NISSAN SKYLINE R34 GT-R DOOR DE STRATEN VAN TOKIO EN SCHOKT HET INTERNET

Tijdens een vrije moment in het Formule 1-seizoen in Azië, trok Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen en coureur voor Mercedes, de aandacht op sociale media.

De Britse coureur plaatste een video waarin hij de iconische Nissan Skyline R34 GT-R bestuurde door de straten van Tokio, een auto die beroemd is geworden door zijn verschijning in de filmreeks “Fast & Furious“, bestuurd door Paul Walker als Brian O’Conner.

+ Klik hier om de video te bekijken

De video toont Hamilton die door de drukke lanen en snelwegen van Tokio rijdt op een regenachtige avond, waarbij hij gedurfde manoeuvres uitvoert, waaronder een “donut”. Dit is niet de eerste keer dat Hamilton achter het stuur van een Skyline R34 GT-R in Japan wordt gezien, wat zijn waardering voor dit sportmodel benadrukt.

De Nissan Skyline R34 GT-R, gelanceerd in het jaar 2000 en uitgelicht in “Fast & Furious 4” in 2009, wordt door autoliefhebbers geroemd om zijn klassieke design en robuuste prestaties. Uitgerust met een zes-cilinder RB26DETT twin-turbo motor, levert de auto 320 pk en kan het van 0 naar 100 km/u accelereren in ongeveer 5,4 seconden.

In de films onderging de auto aanpassingen onder toezicht van Paul Walker, inclusief het vervangen van het chassis met dat van het Skyline GT-T model om de prestaties te verbeteren zonder de originele mechanica aan te tasten.

Hamiltons video, naast viraal gaan, viert de herinnering aan Walker en de erfenis van “Fast & Furious“, terwijl het de coureur toont genietend van zijn passie voor auto’s buiten de racebanen.

Foto en video: Reproductie Instagram @13thwitness. Deze inhoud is gecreëerd met hulp van AI en door het redactieteam herzien.

2024-04-20T11:10:29Z dg43tfdfdgfd