VOLKSWAGEN PRESENTEERT OFFICIEEL DE NIEUWE ID. BUZZ GTX: ELEKTRISCHE BESTELWAGEN MET RETRO-MODERN ONTWERP

Volkswagen heeft officieel de nieuwe ID. Buzz GTX gepresenteerd, een krachtige en elektrische versie van zijn beroemde en klassieke bestelwagen. Met een retro-moderne vormgeving en opties voor een korte of lange wielbasis biedt de Buzz GTX een robuuste uitstraling met subtiele details, zoals grotere wielen en een nieuwe kleur.

+ De video toont de Russische Kh-101 kruisraket die rechtstreeks het Oekraïense waterkrachtcentrale van Zaporizhzhia raakt

Het voertuig heeft een interieur met donkere tinten en rode accenten, elektrische stoelen met geheugen en een geavanceerd entertainmentssysteem.

Wat prestaties betreft, wordt de Buzz GTX geleverd met twee elektrische motoren die 335 pk produceren, wat zorgt voor een acceleratie van 0 tot 100 km/u in ongeveer 6,5 seconden en een topsnelheid van 160 km/u.

De sleepcapaciteiten zijn concurrerend, waarbij het model met korte wielbasis tot 1800 kg kan slepen en het model met lange wielbasis tot 1600 kg. De batterijopties variëren afhankelijk van de gekozen wielbasis en bieden tot 91 kWh in het lange model, met snellaadmogelijkheden.

De ID. Buzz GTX combineert de nostalgie van klassiek ontwerp met geavanceerde elektrische technologie en belooft een interessante optie te zijn voor wie op zoek is naar een ruime en krachtige bestelwagen met nuluitstoot.

De lancering staat gepland voor de zomer van 2024 en brengt een nieuwe optie op de markt voor elektrische voertuigen met hoge prestaties.

Fonte: Car Magazine

2024-03-22T17:38:42Z dg43tfdfdgfd