VOLKSWAGEN GOLF BLAAST VIJFTIG KAARSJES UIT

Het Duitse autoconcern Volkswagen viert vrijdag de vijftigste verjaardag van de Golf. Sinds de eerste modellen van de band rolden in 1974, zijn wereldwijd al meer dan 37 miljoen exemplaren verkocht. "De voorbije vijftig jaar hebben elke dag meer dan 2.000 mensen gekozen voor een nieuwe Golf", becijfert Volkswagen in een persbericht.

Op 29 maart 1974 trok Volkswagen de productie van de Golf op gang: de hoekige auto volgde de gewelfde Kever op. De Golf wordt nog steeds gemaakt in Wolfsburg, het historische bolwerk van Volkswagen, maar ook op andere productielocaties in Duitsland en zeven andere landen. Het is ook in Wolfsburg dat dinsdag een speciale tentoonstelling opent, die licht schijnt op de vijftig levensjaren van de Golf.

Op vijftig jaar tijd zagen acht generaties van de Golf het levenslicht, de laatste nog in 2019. Dit jaar presenteerde Volkswagen de laatste update van de Golf 8, die ook als plug-in hybride verkrijgbaar is. Die komt met een "volledig elektrische actieradius van 100 kilometer" naast "spraakbesturing en geautomatiseerde gesprekspartner op basis van de artificiële intelligentie van Chat GPT", zegt het autoconcern.

In 2023 was de Golf met 81.000 verkochte auto's het bestverkochte Volkswagen-model in Duitsland, becijferde het Duitse marktanalysebureau Statista. Volgens de Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) was bijna een vijfde (18 procent) van de wagens die vorig jaar in Duitsland ingeschreven werd, een Golf.

2024-03-29T08:12:11Z dg43tfdfdgfd