FIETSSNELWEG DEMERROUTE VOLLEDIG UITGERUST MET WEGWIJZERS EN SIGNALISATIEZUILEN

Met 647 borden, 110 vloerstickers en 3 routezuilen is de F70 fietssnelweg de eerste volledig bewegwijzerde fietssnelweg in Limburg. Deze fietssnelweg, ook gekend als de Demerroute, loopt van Bilzen door Diepenbeek naar Hasselt en is 25 kilometer lang waarvan reeds 20 km is al befietsbaar is. De bewegwijzering, die 170.000 euro kostte, werd volledig gefinancierd door de provincie Limburg.

De Vlaamse provincies zijn al 10 jaar bezig met de uitbouw van het fietssnelwegennetwerk. Om de fietssnelwegen herkenbaar en leesbaar te maken op het terrein, werkten de Vlaamse provincies een routetaalhandboek uit dat over heel Vlaanderen wordt toegepast, zodat de leesbaarheid van de fietssnelwegen overal identiek is. Om de signalisatie te plaatsen werd samengewerkt met de verschillende wegbeheerders die eigenaar zijn van de percelen waarover de fietssnelweg loopt.

"De volledig bewegwijzerde Demerroute is niet alleen een mijlpaal voor onze provincie, maar ook een symbool van onze toewijding aan duurzame mobiliteit", aldus de Vlaamse minister voor Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD). "De afgelopen jaren hebben we samen met de lokale besturen en de provincies in een sneltempo fietssnelwegen aangelegd en oversteken beveiligd door bijvoorbeeld de realisatie van fietstunnels. Zo investeerden we deze legislatuur vanuit Vlaanderen maar liefst 450 miljoen euro in de uitbouw van fietssnelwegen."

Het Limburgse provinciebestuur richtte ook een provinciaal meldpunt op waar gebruikers knelpunten op het fietsroutenetwerk kunnen signaleren. De meldingen worden door de provincie opgevolgd en naar de juiste wegbeheerder doorgestuurd. De melder wordt op de hoogte gebracht van de mogelijke oplossing of planning.

2024-05-07T13:11:59Z dg43tfdfdgfd