SPECIALIZED, GAZELLE EN RIESE & MüLLER WINNEN VAB-FIETSVERKIEZING 2024

De 'Specialized Turbo Vado 3.0', 'Gazelle Eclipse C380 HBM' en 'Riese & Müller Charger4 GT Rohloff HS' zijn de winnaars van de VAB-verkiezing 'Bike of the Year 2024'. Dat heeft mobiliteitsorganisatie VAB maandag bekendgemaakt. Fietsmerk Riese & Müller werd verkozen tot 'fleet brand of the year'.

Het is al de tiende keer dat VAB de verkiezing organiseert. De mobiliteitsorganisatie wil consumenten daarmee helpen een keuze te maken voor een nieuwe elektrische fiets of speedpedelec. Zowel gewone consumenten als een professionele jury bestaande uit fietsjournalisten en mensen uit de fietsleasesector konden stemmen.

De 'Specialized Turbo Vado 3.0' met adviesprijs 2.900 euro wint in de categorie E-bikes Economy (ondersteuning tot 25 kilometer per uur met maximumprijs 3.250 euro). De 'Gazelle Eclipse C380 HBM' met adviesprijs 5.999 euro won in de categorie E-bikes Premium. De 'Riese & Müller Charger4 GT Rohloff HS' met adviesprijs 9.180 euro won in de categorie speedpedelec (ondersteuning tot 45 kilometer per uur).

'Fleet brand of the year' ging voor het tweede jaar op rij naar Riese & Müller. In die categorie kiezen professionals een winnaar uit in de fleetsector, voor leasing, fleet owners en verhuurders. Ze houden daarbij rekening met criteria als het aantal fysieke verkooppunten en herstelpunten, de levertermijn van nieuwe fietsen, de beschikbare voorraad en levertermijn van wisselstukken, beschikbare garantie en de toepassing van de voorwaarden en het aanbieden van diensten voor bedrijfsvloten.

2024-05-06T10:48:05Z dg43tfdfdgfd