18-JARIGE POOL STROOMT VANUIT JEGG DJR ACADEMY DOOR NAAR VISMA | LEASE A BIKE DEVELOPMENT

Patryk Goszczurny zal vanaf 2025 uitkomen voor Visma | Lease a Bike Development. De 18-jarige Pool, momenteel tweedejaars junior, heeft een contract voor twee jaar getekend bij de opleidingsploeg. Hij is de eerste renner die doorstroomt vanuit JEGG DJR Academy, een juniorenteam dat wordt ondersteund door Visma | Lease a Bike.

Sinds dit jaar werkt Visma | Lease a Bike intensief samen met juniorenteam van JEGG-De Jonge Renner Academy. Het wil op die manier talentvolle renners in een eerder stadium kunnen volgen in hun ontwikkeling. Een van die renners is Patryk Goszczurny. Hij werd dit jaar vijfde in Tour du Bocage et de l’Ernée 53 (2.1). Vorig jaar, als eerstejaars junior, was hij onder meer tweede in de BESTRONICS Acht van Bladel (2.1).

“Patryk is via JEGG DJR Academy op onze radar gekomen”, zegt Robbert de Groot, Head of Performance bij de opleidingsploeg van Visma | Lease a Bike. “Vincent Laporte, die als performance coach en scout namens ons betrokken is bij het project, is vervolgens met hem gaan samenwerken en daardoor hebben we hem heel goed leren kennen. Patryk heeft een heel goede indruk op ons gemaakt en is dit voorjaar ook al mee op stage gegaan met Team Visma | Lease a Bike Development.”

Klimmer en tijdrijder

Volgens Vincent Laporte heeft Goszczurny vooral potentieel als klimmer en tijdrijder. “Hij heeft al een aantal mooie resultaten geboekt met een beperkt aantal trainingsuren op deze leeftijd. Dankzij die nauwe samenwerking op jonge leeftijd, weten we dat hij nog veel groeimarge heeft.”

Goszczurny zelf noemt het ondertekenen van het contract ‘een belangrijk moment’. “Ik hoop me te blijven ontwikkelen als de allround renner die ik ben. Ik ben heel blij met hoe alles gelopen is en de begeleiding die ik bij JEGG DJR Academy en alle mensen bij de club gekregen heb. Dankzij hen voelt de stap naar Team Visma | Lease a Bike Development een stuk kleiner en natuurlijker. Zo kent de ploeg mij al goed voordat ik definitief bij Team Visma | Lease a Bike aansluit, maar ben ik zelf ook al vertrouwd met de manier van werken en trainen.”

2024-04-22T09:38:33Z dg43tfdfdgfd