AUTO VAN DIëGO RAAKT OM OPMERKELIJKE REDEN NIET DOOR AUTOKEURING: "MOESTEN AUTO STOFZUIGEN EN TERUGKOMEN"

Trivier en zijn vrouw begrijpen niet wat er met hen gebeurde. "We wilden nog verhaal gaan halen, maar kregen het botte antwoord van een medewerker dat er net om de hoek een plek was om de auto te stofzuigen. En dat we nadien dan maar moesten terugkomen." 

GOCA, de sectorfederatie van de autokeuringscentra, is op de hoogte van het verhaal. Of er daadwerkelijk te weinig was gestofzuigd in de auto, kan GOCA niet bevestigen. "Het is wel een van de richtlijnen dat een aangeboden voertuig aan de binnenkant voldoende proper moet zijn. Zo kunnen de controleurs vlotter en veiliger werken", zegt de federatie, die zich nog verder bevraagt over het incident.

Blijven aandringen hielp niet, dus haalde Trivier thuis de stofzuiger boven. De dag erna bood hij de auto opnieuw aan voor de herkeuring. "Dat ging zonder problemen. De verantwoordelijke van de autokeuring was er toen. Hij was heel vriendelijk en heeft de documenten in orde gebracht, zonder dat we een tweede keer hoefden te betalen."

"Maar waar ligt de grens daarin? Er zijn auto's die veel vuiler naar de autokeuring komen en er wel door geraken", besluit Trivier.

2024-04-12T03:48:25Z dg43tfdfdgfd