BEKIJK: GESPANNEN SFEER IN HEUSDEN-ZOLDER, OOGGETUIGEBEELDEN TONEN TUMULT MET DUITSE AUTO

In de vooravond kwam het tot een nieuw opstootje op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Dat schrijft het Belang van Limburg en dat tonen ook beelden die circuleren op sociale media. Daarop is te zien hoe een bestuurder van een auto met Duitse nummerplaat voorbijgangers provoceerde, met het handgebaar van de PKK, en gevaarlijk aan het spookrijden was op het fietspad.

De aanwezigen lieten het hier niet bij en de auto werd klemgereden. Volgens de politie zou de chauffeur uit zijn wagen gesleurd zijn en zou een aanzienlijke groep hem geslagen hebben. 

Op zeer korte tijd had er zich een grote menigte verzameld. Maar ook de politie was met verschillende ploegen snel ter plaatse. Die hebben kordaat opgetreden en zo een verdere escalatie vermeden.  

Volgens de burgemeester van Heusden-Zolder, Mario Borremans (GOED) is de bestuurder van de auto opgepakt. "Hij zit in de cel en hij zal vervolgd worden voor aanzetten tot haat."

Ondertussen circuleren er ook berichten over een grote colonne politievoertuigen die door de gemeente rijdt. De politie laat nog weten dat die aanwezigheid simpelweg kadert binnen de extra patrouilles en het verhoogde toezicht. 

2024-03-25T18:26:41Z dg43tfdfdgfd