KALASJNIKOV ONTHULT MOTORFIETS MET 6-CILINDER MOTOR EN MEER DAN 500 KG GEWICHT

De motorfiets IZH-Cortege, geproduceerd door Kalasjnikov Concern, wordt momenteel tentoongesteld op de stand van het Special Purpose Garage Museum op de EXPOFORUM in Sint-Petersburg. Het evenement vindt plaats tijdens de 34e jaarlijkse “Oldtimer-Gallery” tentoonstelling, waarbij oude auto’s en motorfietsen worden gevierd.

Ontwikkeld als onderdeel van het ambitieuze “Cortege” project, werd deze zware escorte motorfiets voor het eerst aan het publiek getoond op het Army Forum in 2017. Het model dat te zien is op de EXPOFORUM maakt deel uit van een beperkte serie verzamelbare motorfietsen die recentelijk zijn aangekondigd door Kalasjnikov, en trekt de aandacht van liefhebbers van klassieke voertuigen en verzamelaars vanwege zijn onderscheidende erfgoed en innovatieve ontwerp.

+ De video toont de voorbereiding van de eerste A400M voor Kazachstan

De “Oldtimer-Gallery” tentoonstelling staat bekend om het presenteren van een verscheidenheid aan voertuigen met historische betekenis, en de inclusie van de IZH-Cortege voegt een moderne touch toe aan de tentoonstelling, waarbij de fusie van traditie en technologische innovatie in de auto-industrie wordt benadrukt.

Kalasjnikov Concern

Kalasjnikov Concern is een van de meest bekende en belangrijke producenten van vuurwapens ter wereld, gevestigd in Rusland. Opgericht in 1807, oorspronkelijk als staatswapenfabriek, verwierf het bedrijf wereldwijde bekendheid door het creëren van het AK-47 geweer, ontwikkeld door de Sovjet-ingenieur Mikhail Kalasjnikov in de jaren 1940. De AK-47 is een van de meest herkenbare en wijdverspreide geweren wereldwijd, opmerkelijk vanwege zijn betrouwbaarheid, eenvoudige bediening en onderhoudsgemak.

Kalasjnikov Concern maakt deel uit van Rostec, een Russische staatscorporatie die verschillende industrieën omvat, waaronder technologie, engineering en productie voor zowel militaire als civiele toepassingen. Uitbreiding naar nieuwe markten en segmenten weerspiegelt de inspanningen van het bedrijf om zijn activiteiten te diversifiëren en de afhankelijkheid van de verkoop van traditionele wapens te verminderen.

Foto’s: Publicatie / Kalasjnikov

2024-04-16T15:06:50Z dg43tfdfdgfd