Auto

Trending:


Win tickets voor de RIDE Magazine Launch Party in Valkenburg

Op vrijdag 24 mei verschijnt de nieuwe zomer-editie van RIDE Magazine. Om dat te vieren, organiseren we bij het Shimano Experience Centre in Valkenburg een leuke wielermiddag: de RIDE Magazine Launch Party. Heb je zin om erbij te zijn? Doe dan mee met onze winactie en wie weet zien we je aanstaande donderdag. Het is […] The post Win tickets voor de RIDE Magazine Launch Party in Valkenburg appeared first on WielerFlits.


Ford-baas over de toekomst van de Mustang: geen EV, SUV of offroader, wel een vierdeurs

Jim Farley wil V8's blijven bouwen 'zolang God en politici het toestaan'


Amerika wil Chinese ‘connected’ auto’s verbieden, Volvo en Polestar incluis

​Europa wordt wel eens een naïeve houding ten aanzien van de Chinese-autoindustrie verweten. Een risico dat je met Amerika niet loopt.


Autofabrikanten saboteren transitie naar elektrisch rijden, volgens nieuwe studie

Bijna alle grote autofabrikanten saboteren de transitie naar elektrisch rijden. Dat blijkt uit een studie van de denktank InfluenceMap. Slechts een handjevol bedrijven zijn goed bezig.


Wat zijn de gevaarlijkste landen om in auto te rijden?

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde organisatie Global Positioning Specialists (GPS) heeft een onderzoek gepubliceerd met de naam ‘Most Dangerous Countries to be a Driver’. Hierin werden de kwaliteit van wegen, het aantal verkeersdoden en de hoeveelheid diefstallen van motorvoertuigen in 60 van de meest auto-afhankelijke landen ter wereld onderzocht om erachter te komen waar je wellicht gedwongen wordt om via een verraderlijke route over gevaarlijke wegen te rijden. Zou Nederland ook zo'n plek zijn? Klik verder en baan je voorzichtig door deze lijst met de 20 gevaarlijkste landen om in auto te rijden.


Mercedes schroeft elektrische ambities terug

Mercedes-Benz trekt de stekker uit plannen om een productielijn te ontwikkelen die louter elektrische premium wagens zou bouwen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Duitse automaker. Aanvankelijk was het de bedoeling een nieuwe productielijn te bouwen voor elektrische luxewagens van onder meer S- en de GLE-klasse. Maar nu bevestigt een woordvoerder krantenberichten dat de productie blijft gebeuren op flexibele wijze qua aansdrijving, dus...


MotoGP tijden: Het tijdschema voor de Grand Prix van Frankrijk

Het MotoGP-seizoen 2024 is alweer toe aan de vijfde ronde van de jaargang: de Grand Prix van Frankrijk. In dit artikel vind je alle tijden van de diverse sessies op het Bugatti Circuit in Le Mans.


Espargaró: Deze MotoGP-coureurs zou ik kiezen als ik teambaas was

Aleix Espargaró is na de MotoGP GP van Frankrijk even in de rol van teambaas gekropen. De Aprilia-rijder heeft aangegeven welke rijders hij zou aanstellen als hij aan het roer van een team zou staan.


Ducati lanceert een motorfiets ter ere van Ayrton Senna voor 25.000 euro

Om de legendarische Formule 1-coureur Ayrton Senna te eren, lanceert Ducati opnieuw een speciaal model genaamd Senna. Dit keer gaat het om een limited edition van de Ducati Monster Senna, die voor 25.000 euro per stuk wordt aangeboden.


F1 Tech: De acht belangrijkste veranderingen aan de Ferrari SF-24

Ferrari heeft tijdens twee filmdagen op Fiorano de updates op de SF-24 F1-auto uitvoerig getest. Er zijn acht veranderingen die in het oog springen.


F1: Waarom test de FIA met spatborden en wanneer worden deze ingezet? | GPFans Specials

Vorige week was Ferrari aan de beurt om de spatborden te testen en hiervan doken diverse foto's op. Het was misschien een wat gek gezicht, maar het onderdeel wordt getest, om de spray achter de auto's te verminderen en daarmee de veiligheid te verhogen. Waarom dit in het leven wordt geroepen en hoe dit werkt, leggen we aan je uit in deze GPFans Spe...


Monaco Historic GP: bijzondere auto’s, bekende gezichten en pijnlijke crashes

Afgelopen weekend vond de veertiende editie van de Grand Prix de Monaco Historique plaats. Motorsport.com-verslaggever Erwin Jaeggi bracht een bezoek aan het bijzondere evenement.


Mir: MotoGP-rijders verlaten Honda slechter dan ze er beginnen

Werken voor het geplaagde MotoGP-project van Honda heeft diverse rijders de afgelopen jaren geen goed gedaan, zegt Joan Mir. De Spanjaard twijfelt zelf ook over zijn toekomst bij het fabrieksteam.


Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand 'gsm-gebruik achter het stuur'

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de vierde maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag. "Het gebruik van een gsm tijdens het rijden kan leiden tot...


Tweede podium op rij voor Veijer in Moto3 Le Mans, Alonso zegeviert

Collin Veijer heeft in de Moto3-race in Le Mans zijn tweede opeenvolgende podiumplaats gepakt. Na zijn zege in Jerez moest de Nederlander nu alleen David Alonso en Daniel Holgado voor zich dulden.


Hoofd van Tesla Superchargers weigerde nog meer mensen te ontslaan, Elon Musk doekte dan maar de hele afdeling op

Na de massaontslagen bij autofabrikant Tesla begint stilaan duidelijk te worden wat zich binnenskamers heeft afgespeeld. Een van de meest genadeloze verhalen blijkt het lot van de Superchargers-afdeling te zijn. Die werd in z’n geheel opgedoekt. In het nieuws: Elon Musk kende geen genade voor Tesla’s super-revolutionaire laadstationsdivisie. Misplaatst optimisme over de Superchargers? Om te […]


Steeds meer Vlamingen gaan met elektrische auto op reis

Bijna een op de twee Vlamingen gaat deze zomer met de auto op reis. En 4,2 procent doet dat met een elektrische wagen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een zomerenquête die mobiliteitsorganisatie VAB deed bij meer dan 2.000 Vlamingen. Koning auto blijft volgens VAB veruit het favoriete transportmiddel. Liefst 45,4 procent van de respondenten gaat deze zomer met de auto op reis. Een op de drie gaat op reis...


Ferrari en McLaren gaan elektrisch dankzij deze slimme elektrische motor

Axiale fluxmotor: onthoud dat als je indruk wil maken op je nerdvriendjes. Het lijkt de elektrische motor van de toekomst te worden.


Video: Alfa Romeo neemt afscheid van Quadrifoglio-modellen in de VS met een speciale limited edition

Alfa Romeo neemt afscheid van de Giulia en Stelvio Quadrifoglio-modellen in de Verenigde Staten met een speciale limited edition.


E-Prix Berlijn: Da Costa wint tweede race vanaf P10 op de grid

Porsche-coureur Antonio Felix Da Costa heeft voor het eerst sinds Kaapstad 2023 een E-Prix op zijn naam gezet. De Portugees baande zich vanaf P10 een weg naar voren in de Duitse hoofdstad.


Biografische film 'Ferrari' met Adam Driver komt heel binnenkort naar Prime Video

In Ferrari (2023) volgend we het verhaal van ex-autocoureur Enzo Ferarri, gespeeld door Adam Driver. De biografische film van Michael Mann was begin…


Is Mercedes nog een topteam? 'Als we het hebben over de beste teams, is dat niet Mercedes'

Het Ferrari-team staat tijdens hun eerste thuisraceweekend in de schijnwerpers, omdat de Scuderia aangekondigde met een grote upgrade te komen in Imola. Volgens F1-analist Karun Chandok is het een hele verstandige beslissing geweest van het Italiaanse team om met hun eerste grote upgradepakket te wachten, en heeft Ferrari daarbij lering uit het verleden getrokken. Aan de andere kant lijkt Mercedes nog altijd de weg helemaal kwijt te zijn. Het...


Volkswagen kondigt nieuwe versie van Golf GTI aan ter ere van 50 jaar van het model

Volkswagen bereidt zich voor op de lancering van een nieuwe versie van de Golf GTI ter ere van het 50-jarig jubileum van het model in 2024.


De best verkochte auto's ooit, per land

Elk land heeft zijn favoriete merk en model en het aantal verkopen door de jaren heen weerspiegelt dit. Sommige zijn tegenwoordig misschien niet zo populair omdat ze niet meer in productie zijn, maar moeten desalniettemin nog worden onttroond van de nummer 1 verkooppositie. Van andere modellen blijven er nieuwe uitvoeringen komen die populair blijven. Benieuwd waar wij het meest in rijden? Klik verder en ontdek!


Van der Zande en Cadillac vijfde in IMSA Laguna Seca, Porsche Penske wint

Renger van der Zande en Sébastien Bourdais hebben de pole-position voor de IMSA-race op Laguna Seca niet kunnen omzetten in een podiumplaats. De zege in Californië was voor Porsche Penske Motorsport.


Zeldzame en Exclusieve Ferrari trekt de aandacht door fabrieksintegratie van Apple-technologie

De Ferrari 430 Scuderia Spider 16M, gelanceerd in 2008 om de 16 constructeurstitels in het Formule 1-wereldkampioenschap te vieren, trok de aandacht door een fabrieksgeïnstalleerde iPod Touch aan te bieden.


WK-stand MotoGP 2024: Martín verstevigt leiding met tweede GP-zege

Met zijn tweede GP-zege van het MotoGP-seizoen 2024 heeft Jorge Martín zijn voorsprong in het kampioenschap verder uitgebreid. Bekijk hier de volledige tussenstanden bij de rijders en constructeurs.


Suzuki lanceert speciale editie met retrodesign van de Jimny XL Heritage

De Suzuki Jimny XL Heritage, een speciale editie met retrodesign van het model, is gelanceerd in Australië. Deze versie van de vijfdeurs terreinwagen wordt geleverd met rode spatborden en graphics die teruggrijpen naar de jaren 70, 80 en 90.


Duits medium trekt conclusie na tweede test met wielkappen: 'Geen significante progressie geboekt'

Het is onwaarschijnlijk dat de wielkappen, die Ferrari vorige week op een nat Fiorano testte, binnenkort in gebruik zullen worden genomen, zo meldt Auto, Motor, und Sport. Volgens het Duitse medium is er geen significante progressie geboekt en zouden er nog een aantal tests moeten worden uitgevoerd om tot een bevredigende oplossing te komen. De afgelopen jaren hebben de coureurs regelmatig geklaagd over de full wet-banden. Bij hevige regenval...


Hyper e-bikes van McLaren hebben wat weg van een supercar

McLaren ken je waarschijnlijk vooral van de supercars en hypercars, maar het bedrijf maakt ook indrukwekkende e-bikes. Speciaal voor als je van extreem houdt.


Ford reageert op nadeel Red Bull Powertrains: 'In dat opzicht hebben zij een voordeel'

Mark Rushbrook, het hoofd van Ford Performance Motorsports, is ingegaan op de ontwikkeling van de power unit voor 2026. Bij de nieuwe reglementen zal Red Bull Racing voor het eerst aan de start verschijnen met een eigen krachtbron, waarvoor Red Bull samenwerkt met de Amerikaanse gigant Ford. Rushbrook wees daarbij op een voordeel en een nadeel vergeleken met de concurrenten. Voor zowel Red Bull als voor Ford geldt het motorenprogramma als een...


Visma | Lease a Bike beducht voor virus na opgave Kooij: “Wordt veel gehoest en gesnotterd”

Visma | Lease a Bike verscheen eerder vandaag met slechts vijf renners aan het vertrek van de tiende etappe van de Giro d’Italia. Na de eerdere opgaves van Robert Gesink en Christophe Laporte moest ook een zieke Olav Kooij de handdoek gooien. “Het uitvallen van Olav is natuurlijk een grote tegenslag voor ons”, reageerde ploegleider […] The post Visma | Lease a Bike beducht voor virus na opgave Kooij: “Wordt veel gehoest en gesnotterd” appeared...


Leclerc over wissel F1-engineer: "Communicatie geen specifiek probleem"

Charles Leclerc kreeg na de Grand Prix van Miami te horen dat hij vanaf Imola een nieuwe race-engineer krijgt. Hij zag de communicatie 'niet als een specifiek probleem'.


Aston Martin ook gewapend met upgrade richting Imola: 'Geen problemen in de simulator'

Aston Martin zal net als veel andere teams upgrades meenemen naar Imola en daar hoopt de Britse renstal het makkelijker te krijgen met de banden. Performance director Tom McCullough verzekert iedereen dat het probleem niet is veroorzaakt door de ophanging van Mercedes, zoals sommigen suggereerden. Het weekend in Miami was nogal moeilijk voor Aston Martin, maar ze hoopt de topteams in Imola wat beter bij te kunnen benen. Het weekend in Miami was...


De sleutelrol die Márquez speelt in samenwerking Pramac en Ducati

Pramac twijfelt nog steeds tussen langer samenwerken met Ducati en overstappen naar Yamaha. De mogelijkheid dat Marc Márquez in 2025 voor het team rijdt, kan echter de doorslag geven in de keuze.


Stella tevreden over upgrades McLaren in Imola: 'Alles gaat naar verwachting'

Tijdens het afgelopen raceweekend in Miami introduceerde het team van McLaren een uitgebreid pakket aan upgrades op de MCL38. Het werd het gedroomde raceweekend van McLaren waarin coureur Lando Norris zijn eerste Grand Prix-overwinning binnensleepte. Ook op het circuit van Imola zegt McLaren-teambaas Andrea Stella niet ontevreden te zijn over hoe de upgrades uitpakken. 'Het goede nieuws is dat alles volgens verwachting lijkt te gaan', schrijft...


Megalopolis trailer biedt betere blik op Francis Ford Coppola's 'beste werk ooit'

De eerste trailer voor Francis Ford Coppola's Megalopolis is hier en het biedt kijkers een betere blik op "het beste werk ooit" van de filmmaker.


Visma | Lease a Bike met vrijbuitersploeg in Veenendaal-Veenendaal

Visma | Lease a Bike ontbreekt zaterdag niet in een van de drie overgebleven Nederlandse 1.1-koersen. In Veenendaal-Veenendaal brengt het Nederlandse WorldTeam een mix van renners van de eigen opleidingsploeg en de hoofdmacht aan de start. Hoewel Veenendaal-Veenendaal meer een echte sprinterswedstrijd wordt, ontbreekt er een echte snelle man in de selectie. De 22-jarige Loe […] The post Visma | Lease a Bike met vrijbuitersploeg in...


Aston Martin: Imola-update onderdeel van agressieve aanpak

Aston Martin introduceert dit weekend op Imola een groot updatepakket voor de AMR24. Volgens technisch directeur Dan Fallows is dit onderdeel van een ‘behoorlijk agressief’ ontwikkelingsplan.


Martín verslaat Márquez en Bagnaia in prachtige MotoGP-race Le Mans

Jorge Martín heeft een fascinerende MotoGP Grand Prix van Frankrijk op zijn naam geschreven. In een prachtige strijd om de zege troeft hij Marc Márquez en Francesco Bagnaia af.


Een lichtje, een piep, een trilling of automatische begrenzing: vanaf juli moet onze auto vertellen dat we te snel rijden

In 2019 besliste de Europese Unie dat auto's uitgerust moesten worden met een systeem dat de bestuurder waarschuwt dat hij te snel rijdt. Die zogenoemde Intelligent Speed Assistance (ISA) of 'intelligente snelheidsondersteuning' is al sinds 6 juli 2022 verplicht voor alle nieuwe modellen die op de markt kwamen. Vanaf 7 juli 2024 wordt het verplicht...


Deze lichte e-bike van titanium komt uit een 3D-printer

De Duitse fabrikant Möve brengt een strakke elektrische fiets op de markt die deels uit een 3D-printer komt. En daar gebruiken de Duitsers niet het minste materiaal voor, want de printer maakt het fietsframe van titanium. Dat zorgt ervoor dat de e-bike heel licht is.


IndyCar introduceert halverwege het seizoen hybridemotor

De IndyCar moest de introductie van de hybridemotor uitstellen, maar nu is er een moment vastgelegd: de race op Mid-Ohio Sports Car Course.


Realisme overheerst bij F1-coureurs Ferrari: "Dit hadden we verwacht"

Ze stonden de pers manmoedig te woord, maar op de gezichten van Ferrari-piloten Carlos Sainz en Charles Leclerc was na de kwalificatie voor de Grand Prix op Imola te zien dat ze op meer hadden gerekend.


Tiberi hoopt niet dat motortje afkoelt na rustdag: 'Kan zijn dat je zo goed herstelt dat je naar huis gereden wordt'

Van Antonio Tiberi werd in de Giro vooraf enorm veel verwacht bij het Italiaanse thuispubliek. De 22-jarige klimmer was als kopman aangeduid bij Bahrain-Victorious en kreeg met zijn veertien jaar oudere landgenoot Damiano Caruso een ideale mentor mee, maar pech strooide al snel roet in het eten. Jammer, want Tiberi toonde de laatste dagen blijk van goede vorm en klom zoals verwacht mee met de besten mee naar boven. Tiberi eindigde in de...


Ferrari presenteert de 499P Modificata: hypercar met Le Mans-technologie voor exclusieve klanten

Ferrari heeft een aangepaste versie van zijn Le Mans-winnende hypercar gelanceerd, genaamd de 499P Modificata, bedoeld voor klanten die een stukje racewereld willen ervaren.


Wat Marc Márquez moet opgeven als hij voor fabrieksteam Ducati tekent

Als Marc Márquez in 2025 de overstap naar het MotoGP-fabrieksteam van Ducati mag maken, dan zou dat enorme gevolgen kunnen hebben voor het gros van zijn huidige persoonlijke sponsordeals.


Exclusief: Ford geeft eerste update over F1-motor Red Bull voor 2026

Ford-topman Mark Rushbrook stelt dat alle 'eigen doelen' met de Red Bull F1-motor voor 2026 worden gehaald, maar erkent dat concurrenten meer ervaring hebben. Ford draagt volgens hem meer bij dan initieel bedacht.


Minder cabrio's verkocht: 'Alleen handig om een kerstboom mee te halen'

Pet op, sjaal om en rijden maar: vorig jaar werden in ons land bijna 1500 nieuwe cabrio's verkocht. En dat is een halvering van het aantal auto's met open dak dat zes jaar geleden werd verkocht. Ook Volkswagen stopte deze maand met de productie van de cabrio. Hoe komt het toch dat dit type auto niet meer populair is? "Vroeger had elk merk een cabrio."


Ford ontwikkelt Rallycross-circuit om de Mustang Mach-E Rally te verbeteren

Ford heeft buitengewone maatregelen genomen om de Mustang Mach-E Rally te ontwikkelen door een volledig rallycross-circuit te bouwen op hun eigen testterreinen in Michigan, VS, met als doel het model te verbeteren.