WOLFF STAAT VOOR LASTIGE KEUZE: 'ERVAREN COUREUR KAN ONS HELPEN UIT DAL TE KLIMMEN'

De problemen bij Mercedes met als gevolg het gebrek aan competitiviteit laten Toto Wolff twijfelen over de beste koers voor 2025. De Duitse renstal is nog op zoek naar een coureur om naast George Russell in de tweede bolide te zetten, maar de teambaas twijfelt nu of hij beter voor jong talent of juist voor ervaring moet gaan. ‘Je kunt het vanuit verschillende perspectieven bekijken’, meldt hij bij de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Mercedes heeft dus twee paden om uit te kiezen. Aan de ene kant kunnen ze gaan voor een ervaren coureur die het team vooruit kan helpen, of ze kunnen inzetten op jong toptalent Andrea Kimi Antonelli. Als Wolff voor ervaring wil gaan, doen vooral de namen van Max Verstappen en Sebastian Vettel de ronde. Of een van deze coureurs voor de Zilverpijlen zal kiezen hangt van veel verschillende dingen af, waaronder het huidige niveau van performance.

Met de huidige problemen zou het team kunnen gaan voor Antonelli om zo de jonge coureur te laten wennen zonder dat er enorme druk op hem ligt om direct zeges te behalen. Toch is Wolff er niet helemaal van overtuigd. ‘Je kunt het vanuit verschillende perspectieven bekijken’, zegt de Oostenrijker wanneer hij naar de coureurkeuze wordt gevraagd. ‘We zitten in een fase van heropbouw’, geeft hij aan. ‘We opereren nu drie jaar onder de huidige regels en we moeten dingen anders aanpakken dan we hiervoor deden.’

Matige vorm van Mercedes neemt druk weg voor Antonelli

Wolff ziet dat er voordelen zitten aan de eventuele keuze voor Antonelli. ‘We kunnen hem een kans geven om zonder druk of gevechten om zeges te laten wennen’, weet de teambaas. ‘Maar een meer ervaren coureur kan ons helpen uit het dal te klimmen waar we nu in zitten qua performance’, brengt hij er zelf tegenin. Mercedes heeft hierbij het gelukt dat Antonelli een Mercedes-junior is en ze dus niet snel een keuze hoeven te maken. Dat betekent dat ze eerst de andere opties kunnen afwachten.

Opvallend is dat Mercedes Antonelli veel tests laat rijden dit jaar om aan het F1-materiaal te wennen. ‘Het programma van Kimi staat al lang vast en is dus niet veel verandert de afgelopen weken’, zegt Wolff. ‘We hebben een paar extra dagen toegevoegd, maar of hij volgend jaar in een Formule 1-auto zit, ziet men over een paar maanden wel.’ De Mercedes-teambaas denkt dat Antonelli geen problemen zou hebben met het besturen van een F1-bolide. ‘Het was verfrissend om Ollie Bearman zo competitief te zien zijn in Saoedi-Arabië. Hij zat er gewoon bij, dus Kimi zou het ook prima doen', concludeert Wolff.

2024-04-15T10:49:07Z dg43tfdfdgfd