DE CROO HEEFT MET CEO TOEKOMST AUDI BRUSSEL BESPROKEN

Premier Alexander De Croo heeft donderdagmiddag de CEO van Audi Brussel ontmoet samen met vertegenwoordigers van de Audigroep om de toekomst van de site in Vorst te bespreken. Dat meldt zijn kabinet.

Donderdag raakte bekend dat bij Audi Brussel in Vorst 371 uitzendkrachten hun baan verliezen. Reden zou de beperkte vraag zijn naar elektrische modellen. De socialistische vakbond ABVV heeft een stakingsaanzegging ingediend.

De Croo laat donderdagavond weten dat hij eerder op de dag een ontmoeting had met de CEO van Audi Brussel om de toekomst van de site te bespreken.

In februari kondigde hij in de Kamer al aan dat er een taskforce zou komen rond Audi Brussel, nadat was bekendgeraakt dat de nieuwe generatie van het luxe SUV-model Q8 e-tron vanaf 2027 niet meer in de fabriek van Vorst zal worden geproduceerd.

Donderdag meldt De Croo dat die taskforce met vertegenwoordigers van de regionale regeringen begin april voor het eerst bijeen zal komen. De eerste resultaten van die taskforce moeten er zijn in mei.

2024-03-28T18:56:13Z dg43tfdfdgfd