DE MITSUBISHI ASX KRIJGT DEZELFDE FACELIFT ALS DE RENAULT CAPTUR

‘Zal de Mitsubishi ASX ook dit uiterlijk krijgen?’, vroegen we onszelf retorisch af nadat de facelift van de Renault Captur werd onthuld. Nog geen maand later krijgen we het antwoord dat we al verwachtten. Het zal je dan ook niets verbazen dat een groot deel van het uiterlijk, functionaliteiten en specificaties van de ASX overeenkomt met de vernieuwde Captur. Gelukkig zijn er toch wel wat zaken anders.

Een van de weinige zaken die deze Mitsubishi mist ten opzichte van de Renault is het infotainmentsysteem, dat draait op Android Automotive 12. In plaats daarvan gebruikt de ASX Google built-in. Daarmee heb je directe toegang tot apps als Google Maps, Google Assistant en andere applicaties van Google Play. Via de Play- of Apple Store kun je ook de My Mitsubishi Motors-app downloaden voor extra informatie over je auto.

Eén aandrijflijn minder dan de Captur

Het platform waar de ASX en Captur op staan, is het CMF-B platform waar ook de nieuwe Dacia Duster op staat. Voor de Captur zijn vier verschillende aandrijflijnen beschikbaar, voor de ASX maar drie. Het verschil zit hem in de instapper. Het goedkoopste model heeft een 1,0-liter driecilinder turbobenzinemotor met 91 pk en 160 Nm die vast zit aan een handgeschakelde zesbak. Deze motor heeft de Captur ook, maar dan op benzine en LPG. De ASX krijgt alleen de benzinemotor.

Verder komen de motorblokken overeen. Zo is er een versie met een 1,3-liter turbomotor die hulp krijgt van een mild-hybridesysteem voor 140 pk en 260 Nm voor de handbak, en 158 pk en 270 Nm voor de zeventraps automaat. De volledige hybride krijgt een 1,6-liter benzinemotor met twee elektromotoren die samen goed zijn voor 143 pk. Deze versie is altijd een automaat.

Handigste functie van de Captur komt ook in de ASX

Ook vanbinnen is de ASX vrijwel als twee druppels water met de Renault. Zo is er hetzelfde 10,4-inch middenscherm, maar dan dus met een ander besturingssysteem. Verder is er een panoramisch zonnedak en kun je ook in de ASX de achterbank verschuiven. Daarmee creëer je ofwel meer bagageruimte (maximaal 332 liter), ofwel meer beenruimte voor de passagiers achterin. Leuk gedaan door Renault, eh, en Mitsubishi.

De productie van de gefacelifte Mitsubishi ASX begint komende maand en ergens in de tweede helft van juni moet ie al in de showroom staan. Wat je er dan voor gaat betalen, is nog niet bekend. De prijs van de goedkoopste Captur ligt op minimaal 28.690 euro. Bij de pre-facelift was de ASX ongeveer 1.000 euro duurder dan de Captur. Lukt het de ASX om onder de 30k te blijven?

2024-04-24T13:24:26Z dg43tfdfdgfd