MET DEZE GRANDLAND BEGINT OPEL LANGZAAM MAAR ZEKER EEN VOLLEDIG ELEKTRISCH MERK TE WORDEN

Nadat Peugeot de primeur had met de E-3008 en E-5008 mag concernvriendje Opel nu ook gebruik maken van het STLA Medium-platform van Stellantis. De eerste nieuwe auto op deze basis is de SUV die je hierboven ziet: de nieuwe Opel Grandland. Tevens zorgt deze auto ervoor dat er van iedere Opel een elektrische variant is.

De Grandland gebruikt een nieuwe 98-kWh batterij en een nieuwe elektromotor. Wat het vermogen en het koppel is, weten we officieel niet, maar als we kijken naar de eerdere Peugeots op dit platform, dan zal het wel 210 pk en 345 Nm worden. De actieradius is zo’n 700 kilometer. Opladen naar 80 procent gaat trouwens in 26 minuten met een DC-snellader. Je kunt de nieuwe Grandland ook bestellen als PHEV met 85 kilometer aan actieradius, maar ook als hybride zonder stekker. Ook deze specs volgen nog.

Van de voorkant herken je het snoetje van de nieuwe Frontera. Het 3D Vizor – zoals Opel het vooraanzicht noemt – ga je meer tegenkomen bij nieuwe Opels. In het midden vind je het nieuwe Blitz-logo dat verlicht is. Ook het woordmerk op de achterkant is verlicht, wat nieuw is voor Opel. De koplampen schijnen te bestaan uit 51.200 individuele elementen die zich aanpassen op de verkeerssituatie. Tegenliggers en de auto voor je wordt uit het licht ‘gesneden’ zodat de bestuurders van deze auto’s niet verblind worden.

Hoe groot is de elektrische Opel Grandland?

Op het nieuwe platform is de Grandland een stukje gegroeid ten opzichte van de vorige generatie. De nieuwe SUV is 4,65 meter lang (173 millimeter meer), 1,90 meter breed (64 millimeter meer) en 1,66 meter hoog (19 millimeter meer). De wielbasis is 2,78 meter lang. Vanbinnen moet het allemaal net iets meer grand zijn dan voorheen.

Vanbinnen is er een centraal scherm van 16 inch dat licht naar de bestuurder is gekanteld. Naast het scherm zijn er nog wat fysieke knoppen voor veelgebruikte zaken, zoals de airco. Dankzij allerlei opbergvakjes en telefoonzakken in de rugleuningen is er 35 liter extra bagageruimte. Achterin hebben de passagiers 20 millimeter meer beenruimte ten opzichte van de vorige Grandland. Wanneer er niemand zit, kun je de bank neerklappen om een bagageruimte te creëren van 1.641 liter.

Wanneer je de elektrische Opel Grandland kunt bestellen, is net als zijn Nederlandse prijs nog niet bekend. We kunnen wel een voorspelling doen door te kijken naar de prijs van de Peugeot E-3008. Qua afmetingen komt die het dichtste bij de Grandland. Met de goedkoopste E-3008 op 48.190 euro (49.735 in België) zal de prijs van de nieuwe Opel Grandland ergens in de buurt liggen daarvan.

2024-04-23T07:34:50Z dg43tfdfdgfd