Formula 1

Trending:


Di Giannantonio nipt sneller dan Viñales in MotoGP-test Jerez

Op een dag dat diverse fabrikanten met nieuwe onderdelen op de proppen kwamen, heeft Fabio di Giannantonio de snelste tijd gereden tijdens de MotoGP-testdag in Jerez, vlak voor Maverick Vinnales.


Neem een abonnement op RIDE Magazine en ontvang een Cyclon schoonmaakset cadeau

Het fietsseizoen is begonnen. Dat betekent fietsritjes met korte mouwen, maar ook zo nu en dan een flinke poetsbeurt om jouw fiets in topconditie te houden. Speciaal voor iedere wielerliefhebber die dit jaar met een blinkende fiets rond wil rijden, hebben we deze week met RIDE Magazine een mooie aanbieding. RIDE Magazine is het wielerblad […] The post Neem een abonnement op RIDE Magazine en ontvang een Cyclon schoonmaakset cadeau appeared first...


Piastri gefrustreerd: 'Dit moeten we echt aanpakken om met Ferrari te vechten'

Oscar Piastri heeft McLaren opgeroepen om de redenen achter de fluctuerende prestaties van de bolide te begrijpen. Volgens de Australiër heeft hij de ene week wel de snelheid om te presteren, maar de andere week totaal niet. Hij denkt dat het cruciaal is om dat probleem aan te pakken, als het team wil vechten met Ferrari om de plekken achter Red Bull Racing. Piastri sprak onlangs nog zijn vertrouwen uit in McLaren dat het voor 2026 wel zou...


De eigenaar van de Cybertruck wordt viraal wanneer hij naar een autowasstraat gaat, tegen de aanbevelingen van Tesla in

Een eigenaar van een Cybertruck, van Tesla, Jeremy Judkins, ging viraal op sociale media door zijn voertuig door een wasstraat te halen, in strijd met de tegenovergestelde aanbevelingen van het merk.


Het wordt onmogelijk om te hard te rijden in de EU door verplichte begrenzers, denken ze buiten de EU

Het is ook verwarrend...


Rolls-Royce onthult op maat gemaakte luxe auto’s uit de ‘Spirit of Expression’-serie voor de Beijing Auto Show

Rolls-Royce heeft drie nieuwe op maat gemaakte ultra-luxe auto's onthuld als onderdeel van de serie "Spirit of Expression" voorafgaand aan de Beijing Auto Show.


Vasseur: Onderlinge verschillen tussen Ferrari en McLaren marginaal

Hoewel de stand in het constructeurskampioenschap anders doet vermoeden, zijn Ferrari en McLaren dit seizoen flink aan elkaar gewaagd, denkt Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur.


Honda twijfelt hardop over IndyCar-toekomst: Penske-schandaal helpt niet

Motorenfabrikant Honda weet niet zeker of zij in de toekomst krachtbronnen blijven leveren aan IndyCar-teams. Na het valsspelen van Penske is de twijfel alleen maar verder toegenomen.


Prijs voor een huurauto in Europa is in twee jaar tijd met een vijfde gezakt

De prijzen voor een huurauto in Europa zijn in twee jaar tijd fors gezakt, leert een onderzoek van FerryGoGo, een reisgids voor mensen die met een ferry willen reizen. In vergelijking met 2019 is er wel nog sprake van een prijsstijging met bijna 50 procent. In het nieuws: Uit de analyse van FerryGoGo blijkt dat […]


F1: Honda tevreden over ontwikkeling 2026-motor: "Alles verloopt volgens plan"

De Japanners zijn uiteraard al flink bezig met de 2026-motor.


Honda bewondert veranderingen aan RB20: 'Ze waren al dominant, en toch veranderden ze het concept'

Honda is zeer verrast door de ongelooflijke veranderingen die zijn doorgevoerd aan de bolide van Red Bull Racing voor het 2024-seizoen. Zoveel ontwerpwijzigingen had de Japanse motorleverancier namelijk niet verwacht. Honda Racing Corporation-topman Koji Watanabe vond het gewaagd om het concept te veranderden, met het oog op het dominante seizoen van 2023. Red Bull verraste eigenlijk iedereen toen de RB20 voor het eerst op het asfalt stond in...


Dacia Duster getest: de belangrijkste nieuwe auto van 2024

​Elke minuut loopt er een Dacia Duster van de band. En nu introduceert het budgetmerk van de Renault-group een compleet nieuwe generatie. Misschien wel de belangrijkste nieuwe auto van het jaar.


Zarco boos op MotoGP-hoofdsteward Spencer: “Hij is incompetent”

Johann Zarco vindt MotoGP-hoofdsteward Freddie Spencer ongeschikt voor zijn huidige functie. Dat vertelt de LCR Honda-rijder na zijn incident met Aleix Espargaró tijdens de Spaanse Grand Prix.


McLaren-teambaas doet eerste onthulling Miami-upgrades: 'Het zou merkbaar moeten zijn'

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft alvast een klein tipje van de sluier opgelicht over de aankomende upgrades die zijn team meeneemt naar de Grand Prix van Miami. McLaren wist vorig jaar met twee grote upgrades de McLaren-bolide zo te verbeteren dat het team mee kon strijden om podiumplaatsen, maar de Italiaanse teambaas heeft hele andere verwachtingen voor de upgrades van dit jaar. De upgrades van McLaren tijdens het 2023-seizoen, die tijdens...


De sterkste Lamborghini Urus ooit is deze plug-in hybride Urus SE

De Urus SE is krachtiger dan de Ferrari Purosangue


Hamilton en Wolff lanceren nieuwe emoji: F1-auto vanaf nu een Mercedes

Misschien is het je al opgevallen: wanneer je vanaf nu een emoji van een Formule 1-auto verstuurt in WhatsApp, is het niet meer de standaard blauw met witte auto, maar een Mercedes. Lewis Hamilton en Toto Wolff woonden de lancering van het nieuwe uiterlijk van de emoji bij in New York, in aanloop naar de Grand Prix van Miami.


Visma | Lease a Bike ziet niet fitte Koen Bouwman opgeven in Ronde van Romandië

Koen Bouwman zal de Ronde van Romandië niet uitrijden. De 30-jarige Nederlander voelt zich niet honderd procent fit en geeft er dan ook de brui aan, zo schrijft zijn werkgever Visma | Lease a Bike op sociale media. Bouwman stond na vijf etappes 36ste in het algemeen klassement, op net iets meer dan elf minuten […] The post Visma | Lease a Bike ziet niet fitte Koen Bouwman opgeven in Ronde van Romandië appeared first on WielerFlits.


Skoda blijft verbrandingsmotoren produceren na 2035: ‘Wij bouwen wat de klant wil’

Volkswagen en Skoda staan lijnrecht tegenover elkaar


Aldeguer zegeviert in Moto2-race Spanje, punten voor Van den Goorbergh

Fermín Aldeguer heeft voor eigen publiek in Jerez de la Frontera zijn eerste zege van het Moto2-seizoen 2024 geboekt. Zonta van den Goorbergh pakte punten met P13, Bo Bendsneyder viel al vroeg uit.


Ideeën Voor Het Plaatsen Van Een Fiets In Het Appartement

Heeft u geen kelder of garage waar u uw fiets kunt stallen? En vindt u het in de winter lastig om uw fiets op straat te laten staan? Als u geen plek voor uw fiets kunt vinden in de kelder, garage of buiten, is het een goed idee om de fiets gewoon binnen uw eigen vier muren te parkeren. En één ding is zeker: in elk appartement, hoe klein ook, vindt u wel een plekje voor uw fiets - en deze wordt vaak automatisch het absolute hoogtepunt binnen uw...


Winst Porsche onder druk door kosten voor lancering van nieuwe modellen

De winst van de Duitse sportwagenbouwer Porsche is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald, vooral door de kosten voor de lancering van verschillende nieuwe modellen dit jaar. Porsche brengt nieuwe versies van de Panamera, Taycan, Macan en 911 uit. Maar daar staan wel kosten voor bijvoorbeeld marketing en ontwikkeling tegenover. Verder had het bedrijf last van tegenwind bij de verkoop in onder meer China. De winst na belastingen zakte...


Tweede Moto3-zege Veijer: "Kon makkelijker rijden dan in Maleisië"

Collin Veijer heeft zijn tweede Moto3-overwinning veiliggesteld in Jerez. De 19-jarige Nederlander vindt dat hij de zege op een dominantere manier tot stand liet komen dan bij zijn eerste overwinning.


126 kilometer per uur rijden op de snelweg en toch niet geflitst worden? Dat moet strenger, vindt Vias

Vandaag kan je pakweg 55 kilometer per uur rijden op een plaats waar je maar 50 kilometer per uur mag en toch niet geflitst worden. Dat heeft alles te maken met de technische marge die in ons land gehanteerd wordt. Die vangt mogelijke technische fouten van meettoestellen op. De technische marge bedraagt 6 kilometer per uur voor zones waar je maxima...


Onderzoek: veel crashes met Tesla Autopilot kunnen vermeden worden als bestuurders gewoon opletten

De Amerikaanse verkeerstoezichthouder NHTSA heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de Tesla Autopilot. Daaruit blijkt dat er in vijf jaar tijd bijna 1.000 ongelukken plaatsvonden. Veel van die ongelukken konden volgens de NHTSA echter vermeden worden als chauffeurs gewoon beter opletten.


Rec Watches brengt limited edition horloge uit met aluminium van Ayrton Senna’s F1-auto

Rec Watches heeft een limited edition horloge uitgebracht dat gemaakt is van gesmeed aluminium afkomstig van de Lotus 98T John Player Special, de Formule 1-auto bestuurd door Ayrton Senna in 1986.


Kawasaki stopt na dit seizoen met fabrieksteam in WK Superbikes

Kawasaki is bezig aan het (vooralsnog) laatste seizoen met een fabrieksteam in het wereldkampioenschap Superbikes. De Japanse fabrikant zal enkel aan WSBK verbonden blijven als partner van Bimota.


Tesla wint flink in New York na Chinese goedkeuring autosoftware

NEW YORK (ANP) - Tesla was maandag de grote uitblinker op de aandelenbeurs in New York na goed nieuws vanuit de belangrijke Chinese markt. Topman Elon Musk hoorde tijdens een verrassingsbezoek aan het land dat zijn bedrijf er goedkeuring heeft om zijn software voor zelfrijdende auto's in te zetten. Daarop steeg de fabrikant van elektrische auto's ruim 15 procent in beurswaarde.


Vlaamse toetsen zijn een ramp


Vanaf Spanje rijden coureurs met nieuwe camera's en beeld belooft spectaculair te zijn

Vanaf de Grand Prix van Spanje kunnen Formule 1-fans vanuit een nieuwe hoek de race beleven. De F1 Comission heeft eerder deze week voorstel goedgekeurd voor een camera die naar achteren gericht is en dus in Barcelona geïntroduceerd zal worden. ‘We moesten om wat problemen heen werken’, zegt Dean Locke tegen Motorsport.com over het ontwikkelingsproces. Momenteel zijn er verschillende cameraposities van waaruit de fans de race kunnen volgen,...


Vallende mannequin leidt tot opmerkelijk moment in IndyCar-race Barber

Na de IndyCar-race op Barber gaat het nog maar weinig over de race zelf en veel over een ander opvallend moment: de mannequin die van een brug viel.


Zonsen introduceert 2 nieuwe mini-motoren

De Chinese fabrikant Zongshen, nu hernoemd naar Zonsen, heeft zijn nieuwe mini-motoren op de markt gebracht: de Zonsen ZS 150 Mini Panda in scrambler en café racer versies.


Nog een nieuw probleem duikt op, maar KVO zweert dat het gelijk heeft en dat degradatie niet aan de orde is

KVO heeft na een rollercoaster van een seizoen het sportieve behoud afgedwongen. Het probleem is dat het nog geen licentie heeft en er dus nog geen feest is aan de kust. Het licentiedossier in orde brengen zal al een voldoende grote uitdaging zijn voor KV Oostende. Nu is er nog een probleem bijgekomen. Door een overwinning tegen SL 16 op de slotspeeldag kon KVO zich redden en verwees het Seraing naar de amateurreeksen. Alleen is het laatste...


MotoGP tijden: Het tijdschema voor de Grand Prix van Spanje

Na een uitstapje naar de Verenigde Staten keert de MotoGP dit weekend terug op Europese bodem! In dit artikel vind je alle tijden van de Grand Prix van Spanje in Jerez de la Frontera.


Deze supersnel ladende Polestar 5 overtuigt elke brandstof-fan – vol in tien minuten

De tijd om een elektrische auto op te laden is voor veruit de meeste bezitters geen bezwaar. Maar wel voor wie nog op brandstof rijdt – misschien kan deze supersnel ladende Polestar 5 daar verandering in brengen.


Toyota overweegt om vanaf 2026 drie Hypercars in te zetten in WEC

Toyota overweegt om in de toekomst met drie Hypercars deel te nemen aan het World Endurance Championship. Dat zal dan wel pas vanaf 2026 zijn.


Windsor denkt dat Newey veel meer kan dan toveren: 'Hij kan alles'

Adrian Newey is niet alleen een topontwerper die de wetboeken van de aerodynamica van voor tot achter uit zijn hoofd kan opdreunen, hij begrijpt het ontwerp van de auto en de motor volledig. Dat is wat hem volgens Peter Windsor zo bijzonder en compleet maakt. De Brit wijst aan dat Newey niet kan toveren, hij kan veel meer. Sinds donderdagmiddag gaat het alleen maar over het mogelijke vertrek van Newey bij Red Bull Racing. Momenteel is er niet...


Kia onthult de eerste officiële afbeelding van de nieuwe pick-up Tasman

Kia heeft de eerste officiële afbeelding van zijn nieuwe pick-up onthuld, die de naam Tasman heeft gekregen.


Man parkeert ergens in Utrecht, vergeet waar precies en is auto elf dagen kwijt

Na elf dagen is de auto op exact dezelfde plek teruggevonden


Deze nieuwe e-bike is veel lichter en goedkoper dan een VanMoof

De e-bike-maker Fiido heeft een opvallend lichte elektrische fiets aangekondigd. De Fiido Air weegt minder dan 14 kilogram en het prijskaartje is tijdelijk ook licht. Maar je zult wel even op deze elektrische stadsfiets moeten wachten.


Bestelwagen in Ramskapelle gaat 2 keer over de kop, chauffeur is spoorloos

De voorbijgangers zagen de bestelwagen rond 6.15 uur op de E40 ter hoogte van Ramskapelle (Nieuwpoort) richting Veurne. De chauffeur zelf had het ongeval niet gemeld waardoor men vreesde dat die nog in de wagen zat. De brandweer, een ziekenwagen en de politiewagen kwamen ter plaatse en ontdekten dat er niemand in zat. Aan de remsporen op de weg is ...


De Mitsubishi ASX krijgt dezelfde facelift als de Renault Captur

Er is een facelift van de Renault Captur, dus de Mitsubishi ASX kan niet achterblijven


Quartararo tevreden na Jerez-test: "Enorme verandering qua gevoel"

Fabio Quartararo is tevreden over het gevoel dat hij had op de Yamaha M1 bij de test op Jerez en spreekt van een 'enorme verandering', maar wil nog niet te vroeg juichen.


WK-stand MotoGP 2024: Bagnaia stijgt met stip door zege in Jerez

Ook na de Spaanse Grand Prix is Jorge Martín nog altijd de leider in het MotoGP-wereldkampioenschap, maar door zijn nulscore is het gat met zijn achtervolgers behoorlijk geslonken.


Huurauto’s in Europa fors goedkoper

De prijzen voor een huurauto in Europa zijn de afgelopen twee jaar flink gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van FerryGoGo, een reisgids voor veerbootvakanties. In vergelijking met 2019 is er echter nog steeds een prijsstijging van bijna 50 procent. De analyse van FerryGoGo toont aan dat de prijs van een kleine huurwagen in Europese steden […] The post Huurauto’s in Europa fors goedkoper appeared first on Newsmonkey.


Bagnaia weerstaat aanvallen Márquez en wint spectaculaire Spaanse GP

Francesco Bagnaia heeft een prachtige MotoGP Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen rekende in een beklijvend duel af met Marc Márquez, met Marco Bezzecchi op P3.


GP Elite-teambaas benadrukt competitiviteit van de Porsche-cups: ‘Er is zoveel meer dan F1’

Porsche-team Uniserver by GP Elite maakt zich op voor een nieuw seizoen in de Porsche-kampioenschappen, met de Porsche Mobil 1 Supercup als één van de belangrijkste. Aan het roer van de grootmacht in de wereld der Porsches staat Torsten van Haasteren. De teambaas kijkt uit naar een nieuw jaar vol mooie races en het voornaamste: het terugpakken van de titel. Elk kampioenschap waar GP Elite aan meedoet, gaat het het Porsche-team uit De Rijp voor...


De fijnste elektrische BMW is vernieuwd

Wij waren al groot fan van de elektrische BMW i4. Maar dat was niet genoeg voor BMW: ze hebben hem toch gewoon vernieuwd.


Duurtest Volvo EX30: ergernissen maar toch goeie zin

Onze autotester Rutger rijdt een maand in de nieuwe Volvo EX30. De kleinste volledig elektrische auto van het merk. Beginnen er nu al scheurtjes in deze jonge relatie te ontstaan?


Mercedes weigert vernieuwd Apple CarPlay te ondersteunen, dit is waarom

Mercedes-Benz wil niet dat Apple CarPlay alle schermen in je auto overneemt. De Duitse autofabrikant gaat daarom de nieuwe generatie van CarPlay niet ondersteunen. Mercedes focust zich liever op het uitbreiden van zijn eigen besturingssysteem.


MotoGP Tech: Grote veranderingen voor kwakkelende Japanse merken

De MotoGP-test in Jerez de la Frontera is voor diverse fabrikanten de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe onderdelen te testen. Vooral Yamaha en Honda maken daar dankbaar gebruik van.