TOURING LANCEERT VERKOOPPLATFORM VOOR TWEEDEHANDSE EN STOCKWAGENS

Mobiliteitsorganisatie Touring heeft in samenwerking met verzekeraar AG Insurance en bank BNP Paribas Fortis een onlineverkoopplatform voor jonge tweedehandsauto's en stockwagens gelanceerd: Touring CarSelect. Alleen erkende dealers zullen er hun voertuigen op kunnen aanbieden.

Het gros van de auto's die nieuw worden ingeschreven, zijn tweedehandswagens en kopers zoeken tegenwoordig online naar een nieuwe auto, licht de CEO van Touring CarSelect, Walter Torfs, toe. Te midden van een "wildgroei aan sites en platformen" wil het nieuwe platform met het merk Touring voor "kwaliteit" staan, luidt het.

Daarom zullen alleen erkende dealers hun auto's er kunnen aanbieden. Die moeten een charter ondertekenen en zich onder meer laten onderwerpen aan regelmatige controles door Touring. Ook alleen stockwagens of tweedehandsauto's die maximaal 5 jaar oud zijn en maximaal 150.000 kilometer hebben afgelegd, komen in aanmerking om aangeboden te worden op Touring CarSelect.

Via Touring CarSelect proberen ook AG Insurance en BNP Paribas Fortis - de aandeelhouders van Touring - een graantje mee te pikken. Op het platform zullen naast pechverhelping bij Touring ook de kosten voor een verzekering bij AG Insurance en een financiering bij BNP Paribas Fortis te simuleren zijn. De klant - die ook nog fysiek naar de betrokken dealer langs zal moeten gaan om de verkoop te beklinken - heeft echter de vrije keuze.

2024-04-26T10:10:57Z dg43tfdfdgfd